Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.

Ry-Gaul

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 28. toukokuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Ry-Gaul
Elämäkerralliset tiedot


Kuollut

18 eYt[1]

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen

Sukupuoli

Mies

Hiusten väri

Valkoiset

Silmien väri

Harmaat

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)
Oppilaat

Ry-Gaul oli miespuolinen ihmisjedimestari Galaktisen tasavallan viimeisinä päivinä. Hänellä oli hopean värinen, yksiteräinen valomiekka. Tru Veld oli hänen padawan oppilaansa. Kloonisotien aikana Ry-Gaul taisteli muiden jedien kanssa kenraalin asemassa. Hän selviytyi käsky 66:sta ja myöhemmin koulutti Lune Oddo Divinianin Voiman käytössä.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ry-Gaul tunnettiin pitkänä, ylväänä miehenä, joka puhui vain harvoin. Silloin kun hän kuitenkin puhui, hänen sanottavansa oli aina kuuntelemisen arvoista, sillä hänen viisautensa oli tuonut hänelle monien kunnioituksen. Hän oli taitava valosapelitaistelussa, mutta onnistui yleensä estämään taistelut pelkällä pelottavuudellaan. Yhdessä Trun kanssa hän oli mukana useissa Obi-Wan Kenobin ja Anakin Skywalkerin tehtävissä ennen kloonisotia. Hän oli mukana myös Korribaniin suuntautuneella vaarallisella matkalla.

Kloonisotien viimeisinä kuukausina mestari Yoda lähetti Ry-Gaulin äärimmäisen salaiseen tehtävään Ulkokehän alueelle. Hän jätti entisen padawaninsa Jeditemppeliin uskoen, että tämä olisi siellä turvassa. Suuren jedipuhdistuksen alkaessa Tru kuoli Temppelissä, kun Ry-Gaul oli yhä peitetehtävässään. Kaksi tiedemiestä, Tobin Gantor ja Linna Naltree, auttoivat häntä, mutta he katosivat pian Galaktisen Imperiumin vangitsemina. Ry-Gaulin etsinnät lopulta johtivat hänet Coruscantin alakaupunkeihin, missä hän tapasi entisen jedin Fy-Tor-Anan, joka tunnettiin silloin Solacena.

Ry-Gaul kuoli kätketyllä asteroidilla, kun Darth Vader sai tietää sen sijainnin ja tuhosi sen Imperiumin superaseella.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]