Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.

Whie Malreaux

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 25. kesäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
R2 repair.png

Toivottavasti huoltodroidit pystyvät korjaamaan sen.

Tätä artikkelia tai artikkelin osaa on pyydetty parannettavaksi, koska Kaipaa pientä kieliopillista tarkistusta.

Voit auttaa Jedipediaa parantamalla artikkelia. Lisää tietoa saattaa olla artikkelin keskustelusivulla.

[+/–]
Whie.jpg
Whie Malreaux
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Vjun

Syntynyt

32 eYt

Kuollut

19 eYt

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen

Sukupuoli

Mies

Pituus

165 cm

Hiusten väri

Vaaleat

Silmien väri

Siniset

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)
Mestarit

Maks Leem

Voima on vahva hänessä. Ei niin vahva kuin nuoressa Skywalkerissa, mutta yhdellä alemmalla tasolla, näin meidän kesken, hän käyttää Voimaa paremmin kuin Anakin
Maks Leem[lähde]

Whie Malreaux oli jedimestari Maks Leemin jedi padawan ja komentaja kloonisotien aikana.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Whie Lightsaber.jpg

Jo hyvin nuorena huomattiin, että Whie Malreaux oli hyvin vahva Voimassa. Gran lajin jedimestari Maks Leem otti hänet hänen padawanikseen ja aloitti hänen jedikoulutuksensa. Yksi Whien erityisistä lahjoista oli se, että hän näki tulevaisuuteen näyissään ja ihmeellisillä meditaatioillaan. Ensimmäiseksi, Whie pelästyi tästä, mutta hän oppi elämään sen kanssa, käyttäen sitä ja otaen sen sydämeensä, että tulevaisuus oli aina liikkeessä, mikään ei ollut ennakkoon asetettua.

Hänen kotiplaneettansa Vjun oli erityinen maailma, jossa myrkkysade satoi taivaalta. Whien perhe oli yksi planeetan rikkaimmista perheistä ja he asuivat linnassa nimeltä Chåteau Malreaux. Vjunin paremmilla perheillä oli tavallisesti hyvin korkeatasoiset midi-chlorian arvot, joka oli heidän merkkinsä. Kun Vjunin ja Galaktisen Tasavallan välille tehtiin kauppalinja, jedivauvat Vjunilla, jotka pystyivät käyttämään Voimaa, tuotiin pois sieltä jedikoulutukseen.

Whien isä, Viscount, oli erityisesti kiinnostunut midi-chlorian biologiasta, ja yritti geneettisesti lisätä midi-chlorianien arvoa Vjunin ihmisten kehossa. Tämä koe oli vain osallinen onnistuminen: ihmiset tulivat raivopäisiksi ja alkoivat taistella toisiaan vastaan. Whien äiti Whirry Malreaux oli puoliksi humalassa ja hulluna, ja antoi pojan mennä jedikoulutukseen.

Kun Whie harjoitteli jediksi Jeditemppelissä, hän tapasi padawan-kaverinsa Tallisibeth Enwandung-Esterhazyn (paremmin tiedetty "Harhauttajana"), ihastuttavan liikunnallisen tytön, joka oli yhden vuoden häntä vanhempi.

Vjunin tehtävä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olen oppinut, että tulen kuolemaan jedien käsissä. Joten epäilen, että sinulla ei ole nyt onnea.
―Whie Malreaux Asajj Ventressille[lähde]

Lähellä kloonisotien loppua, kreivi Dooku valloitti Chåteau Malreauxin ja teki siitä oman piilopaikkansa, missä hän asetti ansansa jedien voimakkaimmalle jäsenelle, suurmestari Yodalle. Hän valitsi pienen jedien ryhmän tulemaan hänen kanssaan Vjunille. Whie oli heidän kanssaan, kuten mestarinsa Maks Leemin, padawan-kaverinsa "Harhauttajan" ja Harhauttajan mestarin, Jai Marukin kanssa. Tehtävän aikana, hän ennusti oman kuolemansa näyssään.

Kun Yoda kohtasi kreivi Dookun, Whie ja Harhauttaja menivät kohtaamaan Asajj Ventressin. Kun Ventress aisti Whien tunteet Harhauttajaan, hän yritti saada hänet pimeälle puolelle. Hän nosti Harhauttajan ilmaan kuristamalla ja piti käsissään hänen henkeään, ja pakotti Whien valitsemaan. Whie ei tiennyt mitä tehdä. Harhauttaja onnistui sanomaan hänelle, mikä olisi oikein, ja niin Whie tekikin.

Yoda pääsi pakenemaan Dookun ansasta, ja Obi-Wan Kenobi ja Anakin Skywalker tulivat pelastamaan heidät. Ventress varasti sukkulan, jolla sitten pakeni. Kaikki jedit palasivat Coruscantiin yhdessä, mutta Whie ei pystynyt kertomaan, ettei hän voisi tuntea kotiaan harjoitellessaan Jeditemppelissä. Yoda kertoi hänelle, että hän voisi tuntea aina kodin ympärillään, jos hän voisi tuntea Voiman ympärillään.

Käsky 66[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Whie oli yksi niistä padawaneista, jotka olivat Jeditemppelissä silloin, kuin Palpatinen Käsky 66 julistettiin. Hän yritti paeta Benen kanssa, kun Darth Vader astui sisään Tuhansien lähteiden saliin. Hän ei selvinnyt kohtaamisestaan Darth Vaderin kanssa: juuri uudelleen nimetty Darth Vader leikkasi hänet juuri rinnan kohdalta, kuten hän ennusti näyllään. (Ironisesti, ensimmäisessä tapaamisessaan hän oli hysteeriassaan halannut häntä ja sanonut: "Olen niin iloinen siitä, kun et ole tullut tänne tappamaan minua") Cin Dralling ja Bene kuolivat pian myös Vaderin käsissä.

Kun Galaktinen Imperiumi virallisesti nousi valtaan, Sate Pestage selvitti, että Whie teloitettiin yrittämisestään saada haltuunsa joidenkin mielet.

Kulissien takaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]