Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.

Geonosisin iskujoukko

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 21. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Mestari Windu, olet taistellut mahtavasti, palkinnollisen arvoisesti Jedien säädyn arkistojen muisteihin. Nyt se on lopetettu. Antautukaa, ja henkenne säästetään.
Kreivi Dooku Mace Windulle ja selviytyneille jedeille.[lähde]
Geonosisin iskujokon viimeiset selviytyjät piiritettyinä.

Geonosisin iskujoukko oli 212 jedin muodostama iskuryhmä, jota johti Jedimestari Mace Windu, joka lähetettiin Geonosisiin pelastamaan Jediritari Obi-Wan Kenobia, hänen Padawaniaan Anakin Skywalkeria ja Naboon Senaattori Padmé Amidalaa, jotka Geonosialaiset olivat vanginneet ja tuominnut kuolemaan teloittamalla Petranakin areenalta. Tämä pelastustehtävä oli avaus Geonosisin taistelulle, joka oli massiivisten kloonisotien ensimmäinen taistelu.

Kuitenkaan, kaikki tämän iskujoukon 212:stä jäsenestä eivät taistelleet maan pinnalla Petranakin areenalla droidiarmeijaa vastaan. Jotkut (kuten Adi Gallia ja Siri Tachi) lensivät ilmassa tukena heidän Delta-7 Eetterikeiju-tähtihävittäjillään. On selvästi huomattavaa, että tämä Adi Gallian johtama "avaruusjoukko" kärsi hyvin pienet tappiot (jos uhreja sitten ollenkaan), taas kun areenan joukkue tuhoutui melkein täydellisesti.

Puolustusten läpi pääseminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennen kuin Windun iskujoukko pystyi pelastamaan Kenobin, Skywalkerin ja senaattori Amidalan Geonosisin Petranakin areenalta, heidän täytyi päästä Geonosisin Separatistien puolustuksen läpi. Käyttäen kahta Galaktisen Tasavallan TX-130S taistelutankkia Mace Windu ja hänen ystävänsä jedimestari Luminara Unduli taistelivat tiensä läpi kaikkien Separatistien asettamien GAT:en Armored Assault Tankin ja tulikuurodroidin puhdistaen tien Separatisteistä jedien iskujoukolle, jotta Tasavallan Joukkojen Siirtäjä voisi viedä iskujoukon suoraan areenalle pelastamaan vankeja teloitukselta.

Kahakka areenalla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sen myötä, kun jedit saartoivat areenan eri puolilta, jedit paljastivat itsensä Separatistien päälle, Dookulle ja hänen Separatistineuvostolle, jotka katselivat pahaa aavistamattomina jedien ja senaattorin teloitusta. Taistelu syntyi jedien ja droidien välille. Tämän jälkeen Dooku paljasti massiivisen droidiarmeijansa.

Keskellä juuri alkanutta areenakahakkaa, Coleman Trebor, eräs kuudetta valosapelitaistelutyyliä, Nimania harjoitteleva jedi, hyppäsi parvekkeelle ja yritti iskeä Dookun kumoon valosapelillaan, vaikka hänestä ei olisi ollut mitään vastusta jo kauan Voiman taitoja opetelleelle kokeneelle kreivi Dookulle. Tämä sankarillinen yritys tyrehtyi melko pikaisesti kun palkkionmetsästäjä Jango Fett ampui häntä vain muutaman kerran, mutta tarkkaavaisesti ja näin Trebor putosi alas Geonosialaissotureiden komentajan Poggle Vähäisemmän parvekkeelta ja kuoli saman tien.

Fett, joka saman tien Treborin jälkeen halusi tappaa lisää jedejä. Hän yritti haastaa ja tappaa legendaarisen Korunin lajin jedimestarin Mace Windun. Kuitenkin hänelle tuli ongelmia rakettireppunsa kanssa ja näin Windu sai helposti irrotettua palkkionmetsästäjän pään valosapelillaan.

Jedit taistelivat mahtavasti areenalla tämän kahakan aikana ilman apua massiivista droidiarmeijaa vastaan, vaikka heistä hyvin monta kuolivat kreivi Dookun johtamien droidien käsissä.

Lopputulos[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

212:esta jedistä, jotka olivat osia Geonosisin iskujoukosta, tuntematon määrä jedejä taisteli areenalla ja ainoastaan hyvin pieni määrä, noin kaksikymmentä niistä, jotka selvisivät Petranakin areenalta droidiarmeijan käsistä, ainakin kaksi kuoli sitä seuraavassa taistelussa, eli Geonosisin taistelussa, tehden areenan joukkueen kärsimät tappiot vielä hieman suuremmaksi. Ainoastaan juuri oikeaan aikaan paikalle ilmestyneet Jedien Suurmestarin johtama juuri luotu Tasavallan suurarmeija pelasti tämän tappioita pahasti kärsineen joukkueen juuri ja juuri lopulliselta tuholta. Huolimatta suurista tappioista, joita iskujoukko kärsi, heidän tehtävänsä oli oikeastaan onnistunut täydellisesti, eli Obi-Wan Kenobi, Anakin Skywalker ja Padmé Amidala onnistuttiin pelastamaan teloittajilta, huolimatta Jedi-säädyn menettämistä elämistä.

Perintö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näin monen jedin kuolema Geonosiken Petranakin areenalla oli haitaksi jediritarikunnalle. Sääty menetti monia henkiä ja näin selvästi heikentyi. Tämän myötä muodostui muutamia tapauksia, joiden johdosta jotkut kieltäytyivät taistelemasta Galaktisen Tasavallan puolesta kloonisodissa. Iskujoukon tehtävä onnistui, mutta ajoi Tasavaltaa heidän kanslerinsa salaisen persoonan valloituksen alaisuuteen, joka vielä aloitti sithien kauden ja paluun valtaan.

Tunnetut osanottajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Areenan joukkue, tunnetut selviytyjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Selviytyjien listalla:

Ei selviytyjien listalla:

Areenan joukkue, tunnetut kuolleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Areenan joukkue, tuntemattomat kohtalot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Panttivangeista saadut apujoukot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Avaruusjoukkue, selvinneet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Avaruusjoukkue, tuntemattomat kohtalot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Rana, ihminen, jediritari

Iskujoukon kulkuneuvot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]